2 Top bestemmingen voor een cruise in april!!

Wil jij een cruise in april maken? Niet alle cruise bestemmingen zijn geschikt om het hele jaar aan te doen met een cruise. Omstandigheden zoals het klimaat ter plekke spelen een belangrijke rol. Cruise in april

Foto:Flickr.com, Great Stirrup Cay by Erin

Dus waar kan je in april het beste naartoe met een cruise? In dit bericht laat ik je een aantal mooie bestemmingen zien voor een cruise in april, de Bahama’s en Marokko!

Geschikte bestemmingen

Enkele goede bestemmingen voor een cruise in april zijn oa:

  • cruises (bv. vanuit New York) naar het caribisch gebied & de Bahama’s!
  • ( Combi cruise )middellandse zee, canarische eilanden én Marokko!

Cruise in april

Foto:Flickr.com, ST. Kitts in het caribisch gebied by Arielle Mark

Cruises naar het caribisch gebied & Bahama’s

Een cruise in april naar het caribisch gebied en dan vooral vanuit New York is een hele goed optie. Ook omdat het in New York dan lente wordt en het leuk te combineren is met een paar dagen in deze “City That Never Sleeps”! Voorbeeld van cruises naar het caribisch gebied zijn cruises naar de Bahama’s en de oostelijke(Puerto Rico, San Juan, Dominicaanse republiek) en zuidelijke caribbean( oa Curacoa, Aruba, Bonaire, St. Kitts).

De prive eilanden in de bahama’s van cruise maatschappijen

Populair zijn cruises naar Great Stirrup Cay en Nassau in de Bahama’s. Great Stirrup Cay is een prive eiland in de Bahama’s van Norwegian Cruise Lines en zo hebben wel meer cruise maatschappijen hun eigen prive eiland in die buurt. Holland Amerika én Carnival hebben het eiland Half Moon Cay en Disney Cruise Lines heeft het eiland Castaway Cay in haar bezit.

Cruise in april

Foto:Flickr.com Castaway Cay by Tyler Bliss

Cruise in april

Half Moon Cay  by Jared

Al deze prive eilanden zijn stuk voor stuk super exotisch met kilometers lange zandstranden, helder water, mooie natuur en natuurlijk ook veel activiteiten zoals verschillende watersporten, maar ook wandelen en vogels spotten. En natuurlijk ontbreekt het niet aan lekker eten en drinken en een heerlijke massage. Op Castaway Cay is er ook een stukje strand “Serenity Bay” Dit is  alleen voor volwassenen is en kunnen  ze heerlijk relaxen, eten en drinken. Weg van de drukte! Klik hier voor meer info over cruises naar de Bahama’s vanaf new York!

Cruise in april

Foto:Flickr.com, Serenity Bay het volwassene gedeelte op Castaway Cay van Disney by Lauren Yochum

Combi middellandse zee & Canarische eilanden& Marokko

De canarische eilanden zijn het hele jaar goed voor een cruise en in de middellandse zee wordt het weer langzaam wat warmer.  En als je bv een cruise maakt vanuit spanje naar Marokko en de canarische eilanden heb je 3 vliegen in één klap;) én mooi weer!  Neem bv deze cruise: Een cruise vanuit Barcelona, marseille of Genoa naar Marokko en de canarische eilanden en terug! Perfect voor in april. Terwijl het in NL nog maar net boven de 10 graden is, kom je daar al lekker in zomerse temperaturen! In de zomer is het vooral in Marokko veel te heet, vooral als je wat wilt ondernemen.

Wat zijn de hoogtepunten van Casablanca, Marokko?

  • De één na grootste moskee ter wereld staat in Casablanca aan zee en is de Hassan II moskee. Er kunnen ruim 25000 mensen in. Naast de gebedszaal met gedeeltelijk glazen vloer is er ook een museum, bibliotheek, koranschool en een badruimte aanwezig. Het is de moskee met de hoogste minaret ter wereld en deze is ook prachtig!

Cruise in april

Foto’s: Flickr.com de Hassan II moskee by Xiquinho Silva

De hele moskee is een bezienswaardigheid op zich met veel marmer, graniet, onyx en cederhout. Deze moskee is te bezoeken en als je van wat rust houd, ga dan zo vroeg mogelijk!

Cruise in april

Foto:Flickr.com, beide fotos; van de schitterende binnenkant van de moskee by Guilham de Cooman en Annemiek Bibbe

  • De oude binnenstad van Casablanca, het oude Medina ligt vlakbij het centrale marktplein en bij zee. Het is gedeeltelijk omringd door een muur en je vind er veel nauwe straatjes met gezellige winkeltjes en cafeetjes/eettentjes. Loop door de gezellige straatjes en wie weet kom je deze mooie muurschilderingen tegen..;)

Cruise in april

Street Art in Casablanca, by Sam Nabi

Cruise in april

Foto:Flickr.com eten in Old Medina, Casablanca by Sam Nabi

Cruise in april

Foto:Flickr.com, winkeltjes met lokale produkten by Luc Legay

  • Er staat een mooie kathedraal in Casablanca uit 1930 en word voornamelijk gebruikt voor tentoonstellingen, exposities en beurzen. Het is een mooi gebouw, absoluut de moeite waard om te bekijken.

Cruise in april

Foto:Flickr.com, de Sacre Coeur in Casablanca by Sam Nabi

Slenteren over de boulevard

  • De hoofdstraat van Casablanca is de boulevard de La Corniche en loopt langs het strand van de vuurtoren naar de moskee. Ook vind je er naast het mooie uitzicht over zee veel restaurants en cafes.

Cruise in april

Foto:Flickr.com, uitzicht over zee vanaf de Boulevard De La Corniche by Patrick Nouhailler

  • In de wijk Oasis vind je het enige joodse museum in de hele islamtische wereld. In Marokko leven deze twee geloven goed met elkaar samen. Onder andere zie je mooie tentoonstellingen over de geschiedenis van het jodendom in Marokko.

Cruise in april

Foto:Flickr.com, het joods museum by David Lisbona

Excursie naar Rabat

Op de cruise die ik hierboven aangeef heb je echt ruim de tijd in Casablanca. Daarom kan je makkelijk  Casablanca op je gemak bekijken of zelfs als je wilt op een excursie naar Rabat. Je kan zelf met de trein of als er een excursie op het schip daarjheen gaat kan je dat natuurlijk ook doen. Hieronder zie je de Kasbah of The Udayas in Rabat. Dit is de hoofdstad van marokko en je vind hier een oude kloostervesting met paleis en Moskee. Het mausoleum van Mahommad V is hier ook gevestigd.

Cruise in april

Foto:Flickr.com, Kasbah of the Udayas by Travel4Brews

Cruise in april

Wil Jij een cruise in april maken?

Wil jij meer info over één van deze cruise bestemmingen of een cruise in april boeken? Kijk dan op de sites van onderstaande cruise aanbieders voor informatie of een offerte aan te vragen.

HCC Cruises, Kras.nl en Zeetours.

Je mag mij ook altijd mailen op eveline@debestecruisegids.nl met vragen. Ik zelf verkoop geen cruises maar ik wil je wel helpen om de beste cruise voor jou te vinden. Dus als je iets wilt weten, vraag maar!

Groetjes Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.