5 Redenen om geen cruise Galapagos eilanden te maken! Of juist wel..

Wanneer moet jij geen cruise Galapagos eilanden maken? De Galapagos eilanden zijn misschien wat onbekend maar daarom niet minder mooi! Na het lezen van de hoogtepunten van een cruise Galapagos eilanden wil jij juist wel je koffer inpakken!

Video Cruise Galapagos eilanden

Reden 1 voor (g) een cruise Galapagos eilanden: Je weet niet waar deze mooie eilanden liggen!

Je wilt wel een mooie cruise maken maar je hebt nog nooit gehoord van de Galapagos eilanden, dan word t het tijd dat je doorleest. Natuurlijk is het feit dat je niet weet waar deze mooie eilanden liggen geen goede reden om niet op een cruise naar de Galapagos eilanden te gaan!

Cruise Galapagos eilanden

www.Flickr.com, aankomst in Baltra op de Galapagos eilanden by Peter Davison

Deze schitterende eilanden liggen voor de kust van Ecuador, jawel, Zuid – Amerika. Het is dus wel even vliegen want vaak begint een cruise Galapagos eilanden in Baltra, de hoofdstad. En dat is ongeveer 30 uur vliegen vanaf Amsterdam. Je vliegt bv via Madrid en Ecuador naar Baltra. Dus eigenlijk als je niet van vliegen houd dan is dat wel een goede reden om geen cruise Galapagos eilanden te maken!

Reden 2 voor (g) een cruise Galapagos eilanden: Je houdt niet van witte stranden

Dan wordt het toch lastig want er zijn heel veel witte stranden op de Galapagos eilanden. ook nog eens met heel helder blauw water! Hier kom je niet onderuit ben ik bang op een cruise naar deze mooie eilanden. Hoewel er gelukkig ook wel wat stranden zijn die wat minder wit zijn maar dan moet je wel goed zoeken;)

Cruise Galapagos eilanden

www.Flickr.com, een mooi strand op de Galapagos eilanden by Paco Alfonso

Reden 3 voor (g) een cruise Galapagos eiladen: Je hebt niks met natuur en wilde dieren

Als je echt helemaal niks hebt met de mooiste natuur of wilde dieren spotten zoals grote zeeschildpadden, zeeleeuwen, de meest uiteenlopende aparte vogels, iguanen en nog véél meer ontzettend mooie dieren en de mooiste natuur dan kan je misschien beter een andere cruise boeken dan een cruise naar deze eilanden.

www.Flickr.com, een mooie wandeling op de Galapagos eilanden

Op de Galapagos eilanden vind je namelijk ontzettend mooie natuur en heel veel wilde dieren. Ik kan hier wel 1000 fotos plaatsen maar ik hou het bij een paar.

Cruise Galapagos eilanden

www.Flickr.com, een iguana op de Galapagos eilanden by Hartmut Walter

Cruise Galapagos eilanden

Een zeeschilpad die eieren legt en een zeer aparte vogel. by AV320phile en Grynetvalp

Cruise Galapagos eilanden

www.Flickr.com, nog een zeer aparte vogel met mooie blauwe voeten by Bret Arnett

Reden 4 om (g) een cruise Galapagos eilanden te maken: Je durft niet in een zodiac

Een wat? Een zodiac. Dat is zo,n klein bootje die je vaak op cruiseschepen ziet die naar uitzonderlijke plekken gaan op de wereld zoals bv op een cruise Galapagos eilanden. Je moet daar natuurlijk wel in durven stappen. Ook is het fijn als je van wandelen houdt en een beetje avontuurlijk en sportief ingesteld bent denk ik. Als je dat niet bent of durft, dan is dat denk ik een goede reden om geen cruise te maken naar de Galapagos eilanden.

Cruise Galapagos eilanden

Met de zodiac terug naar het cruiseschip by Andrew Miller, www.Flickr.com

Cruise Galapagos eilanden

www.Flickr.com, veel wandelen op een cruise Galapagos eilanden, foto by Bret Arnett

Reden 5 om (g) een cruise Galapagos eilanden te maken: Je spreekt geen spaans

Oh, ik hoor je denken, Als de Galapagos eilanden voor de kust van Ecuador liggen dan spreken ze daar natuurlijk alleen spaans en dat ken ik helemaal niet dus kan ik geen cruise maken naar deze eilanden! Niet getreurd, de meeste mensen spreken ook engels en anders is een boekje spaans op reis een geweldige uitvinding:) Of zoek een leuke reisgenoot op het cruiseschip die wél spaans spreekt en trek er daarmee op uit! Ook weer een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen. Geen goede reden om niet te gaan op deze cruise.

Cruise Galapagos eilanden

www.Flickr.com, engels en spaans op een cruise Galapagos eilanden by Hartmut Walter

Welke cruisemaatschappijen komen hier?

Er zijn twee cruise maatschappijen die een cruise naar de Galapagos eilanden maken. Dit zijn:

Celebrity Cruises.

De Celebrity Xploration by R.Eime

De expeditieschepen Celebrity Flora, Celebrity Xpedition én ook de Xploration komen op deze eilanden. Dit zijn speciale expeditieschepen met veel luxe en ruimte voor rond de 100 gasten. De Xploration is nog specialer, dit kleine yacht is voor 16 gasten! Doordat deze schepen zo klein zijn kunnen ze op plekken komen waar grote cruiseschepen niet kunnen komen. Met de kleine zodiacs ga je dan vaak vanaf het schip aan land. Dit ook zodat de schepen op gepaste afstand blijven van de natuur en de dieren.

Cruise Galapagos eilanden

www.Flickr.com, de Celebrity Xpedition by Bret Arnett en R. Eime

Aan boord van de Celebrity Xpedition vind je twee restaurants, een spa, een bibliotheek, en verschillende bars,een ruim zonnedek en natuurlijk een panorama dek waar je kan genieten van de mooiste uitzichten! De restaurants zijn Darwins restaurant en The Beagle Grill.

Bij Darwin’s restaurant kan je ‘s ochtends en ‘s middags genieten van een overheerlijk buffet. In de avond is er een 5 gangen diner en er wordt ook vers gevangen vis geserveerd!

The Beagle Grill is open voor lunch, dit is ook in buffetvorm en biedt verschillende gerechten uit streken van de hele wereld en elke dag andere gerechten! Per cruise kan je hier één keer dineren.

Cruise Galapagos eilanden

www.Flickr.com, the Beagle Grill op de Celebrity Xpedition by jo.bloor

SilverSea

Ook de supersuperdeluxe cruise maatschappij SilverSea bied een cruise aan naar de Galapagos eilanden en wel met het speciale cruiseschip de SilverSea Galapagos.

Dit expeditieschip van Silversea(6 sterren) vaart alleen naar de Galapagos eilanden. Het biedt plek aan 100 gasten en is superluxe. Silversea staat ook bekend om haar luxe all inclusive cruises.

Cruise Galapagos eilanden

www.Flickr.com, de Silversea Galapagos by Jeff Tung

Cruise Galapagos eilanden

www.Flickr.com, Silversea Galapagos by Jeff Tung

Je kan je onderdompelen in de vele lezingen aan boord, excursies aan wal, genieten van de luxe suites en heerlijke eten in de restaurants ” The Grill” met zeezicht(buiten) of in het hoofdrestaurant. Er is ook een spa en fitness aan boord van de Silversea Galapagos om te ontspannen van de mooie wandelingen en excursies op je cruise.

Cruise Galapagos eilanden

Heerlijk eten in de restaurants aan boord van de Silversea Galapagos by Jeff Tung

Wil jij een cruise naar de Galapagos eilanden maken?

Denk jij dat je wel genoeg redenen hebt om een cruise naar de Galagapos eilanden te maken? Klik dan voor meer info of een offerte hieronder(type als vertrek –  of aanloophaven Baltra). Deze verschillende cruise aanbieders hebben misschien voor jou ook een mooie cruise!

Captain Cruise of Zeetours

Groetjes Eveline en veel plezier

2 gedachten over “5 Redenen om geen cruise Galapagos eilanden te maken! Of juist wel..

 • augustus 10, 2019 om 9:24 pm
  Permalink

  Hoi, de vijfde foto zijn de Rock Islands van Palau en niet de Galapagoseilanden.

  Beantwoorden
  • augustus 14, 2019 om 1:26 pm
   Permalink

   Hoi Karlijn, Dank je voor je bericht. Dan zal ik deze veranderen. Groetjes Eveline

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.