Dé 7 Redenen om een cruise Canarische eilanden te maken!

Wil jij een mooie cruise Canarische eilanden maken? Vooral in het voorjaar en najaar is het op de Canarische eilanden lekker weer. In de zomer wordt het erg heet maar misschien hou je daar juist van! Dat kan ook natuurlijk. Wanneer je ook wilt gaan op een cruise Canarische eilanden, hier vind je 7 redenen om deze prachtige eilanden zeker niet te missen!

Waar vertrekt een cruise Canarische eilanden?

Er zijn cruises naar de Canarische eilanden vanuit oa: Barcelona, Lissabon, Southampton, Tenerife, Las Palmas Gran Canaria, Marseille en Civitavecchia. Kijk voor alle vertrekhavens hier.

Cruise Canarische eilanden: De hoogste berg van Spanje op Tenerife!

Jawel, de hoogste berg van Spanje ligt op het eiland Tenerife. Dit is het grootste eiland van de Canarische eilanden. Je kan op een cruise Canarische eilanden een excursie maken naar deze hoogste berg, berg Teidein het gelijknamige Nationaal Park omdat je al vroeg aankomt in de haven van Santa Cruze de Tenerife . De berg is een slapende vulkaan van 3718 meter hoog en ligt in een schiterend nationaal park van ruim 18000 hectare. Het is verstandig  om met een gids een wandeling te maken. De top kan wandelend of met een kabelbaan bereikt worden!Dit duurt ongeveer 3-6 uur en stevige schoenen en een redelijke conditie is aan te raden. Klik hier om alvast je ticket te boeken!

www.Flickr.com, de hoogste berg van Spanje, Teide Op tenerife by Lorraineltai

De El Golfo Lagoon op Lanzarote

Op het eiland Lanzarote, een ander mooi eiland van de Canarische eilanden ligt het kleine dorpje El Golfo. Cruises naar lanzarote komen aan in Arricife, de hoofdstad van dit eiland.  De omgeving op het hele eiland is schitterend, een vulkanisch landschap met bijzondere rotsformaties en zeer steile rotswanden. Vlakbij het dorpje El Golfo is de lagune die bij precies de goede lichtinval heel fel groen kleurt! Dit komt door de algen die in deze bijzondere lagoon groeien! Het is een grote toeristentrekpleister, boek daarom hier alvast dit speciale ticket voor cruiseschippassagiers!

Cruise Canarische eilanden

www.Flickr.com, El Golfo Lagoon by Flickr

Een dromedaristocht door maanlandschap!

Vlakbij El Golfo ligt het nationaal park Timanfaya(Vuurbergen) wat bestaat uit een schitterend maanlandschap. het is ontstaan na de uitbarsting van de vulkaan in 1730. Je kan hier op de rug van een dromedaris een wandeling maken in een gedeelte van het gebied. Dit kan bij het bezoekerscentrum waar ook een restaurant is waar gerechten worden bereid op lava warmte! Het bezoekerscentrum is per bus te bereiken. Hier kan je een ticket kopen.Cruise Canarische eilanden

Cruise Canarische eilanden

www.Flickr.com, het maanlandschap op Lanzarote en de dromedaris tocht by Desmetjes en Dmitry Sakharov

Het mooiste dorpje van Spanje?!

We blijven nog even op Lanzarote met onze cruise Canarische eilanden. Vlakbij El Golfo ligt een mooi dorpje wat bestaat uit mooie witte huisjes. Echt mooi bedoel ik ik! De inwoners doen ook echt hun uiterste best om het dorp Yaiza zo mooi en schoon mogelijk te houden. Je zal niet snel vuil op straat zien en de huisjes worden allemaal goed onderhouden.  Veel mensen noemen dit dorpje het mooiste dorpje van Spanje. Je zal het zal moeten zien om te zeggen wat jij er van vindt!

Cruise Canarische eilanden

www.Flickr.com, Yaiza by palestrina55

Cruise Canarische eilanden

www.Flickr.com Yaiza by Josep Maria Francino

Cruise Canarische eilanden: Strand en duinen op Fuertaventura

Als je aan een cruise Canarische eilanden denkt dan denk je natuurlijk ook aan zon, zee en strand. Misschien is dat wel de hoofdreden voor jou om deze cruise te maken.

Cruise Canarische eilanden

www.Flickr.com, het strand by Corralejo, Edward Wardham

Op Fuertaventura hebben ze niet zo maar een strand, nee, er is een nationaal park met super mooie duinen, lange uitgerekte witte stranden waar je ook nog eens heerlijk kan wandelen, surfen en kiten. Dat wordt er dan ook volop gedaan! Het heet Parque Natural de Las Dunas De Corralejo. Op Fuertaventura kom je aan in de cruise haven van Puerto de Rosario. Als je  een autootje huurt voor de hele dag dan kan je nog meer van het mooie eiland zien!

Cruise Canarische eilanden

www.Flickr.com, de duinen en zee bij Corralejo, Fuertaventura by Feeleep.com en Eelke

Cruise Canarische eilanden: Volksdansen in Las Palmas!

Van de natuur gaan we even naar de stad en wel naar las Palmas op het eiland Gran Canaria, ook een eiland dat hoort bij de Canarische eilanden. Op een cruise Canarische eilanden wordt  vaak dit mooie stadje aangedaan en dat is ook zeker de moeite waard!

Cruise Canarische eilanden

Playa De la Canteras, las Palmas by Uma Pedersen

De gezellige boulevard aan het strand Playa de Las Canteras met restaurantjes met uitzicht over zee, het gezellige oude centrum en het volksdansen op zondagmorgen! Het volksdansen vind je elke zondag om 11.00 achter het museum Nestor op de Pueblo Canario!

Cruise Canarische eilanden

www.Flickr.com, volksdansen by Highland Higgings in Las Palmas

De oude gedeeltes van Las Palmas waar Columbus ook is geweest 5 eeuwen geleden staan vol met mooie historische gebouwen. Dit zijn de oude historische wijken Vigueta en Triana.

Cruise Canarische eilanden

Casa der Colon in Las Palmas by Benoit Deniaud boven en onder Juansepps ps

Cruise Canarische eilanden

Het mooie laurierbos van La Gomera

Op la Gomera, het één na kleinste eiland van de Canarische eilanden vind je een supermooi nationaal park. Het hele eiland is trouwens één groot mooi natuurlandschap. Als je van wandelen en rust houd dan is een bezoek aan dit eiland op je cruise Canarische eilanden zeker een aanrader!  Dit “Garajonay national Park”  bestaat uit een berg de Garajonay met daaromheen weelderige bossen waaronder een super oud laurierbos en supergrote cactussen waar je doorheen  loopt. Echt super mooi!

www.Flickr.com, supergrote cactussen op La Gomera by JDK Travel the world

Het prachtige laurierbos voor prachtige wandelingen by Alfonso S. Pendas

Cruise Canarische eilanden zoeken?

Ik hoop echt dat ik je hiermee geholpen heb en dat je een leuke cruise Canarische eilanden zal beleven! Laat je weten hoe het was? Dat zou ik helemaal leuk vinden:)

Stip Reizen of Zeetours


of Kras  of Captain Cruise

Groetjes Eveline

PS: Wees slim en boek een hotel voor of na je cruise!

  • Op zoek naar een mooie digitale reisgids voor maar 10 euro incl btw over de Canarische eilanden? Klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.