Cruise Bergen in Noorwegen maken? De hoogtepunten!

Iedereen heeft weleens van de stad Bergen gehoord denk ik in Noorwegen. Misschien ben jij er al een keer geweest maar misschien ook niet? Het is een zeker een leuk idee om een cruise Bergen te maken. Je ziet dan naast het mooie Bergen nog veel meer moois van de noorse kust. In dit bericht vind je alvast de hoogtepunten van je cruise Bergen! Pak alvast een lekker bakje koffie of thee erbij en lees even verder. Het kost je hooguit een paar minuten.

Hoogtepunten op een cruise Bergen

Hieronder vind je de hoogtepunten van de stad Bergen in Noorwegen. Op een cruise Bergen heb je altijd genoeg tijd om veel mooie bezienswaardigheden te bekijken want het cruiseschip blijft hier vaak de hele dag liggen zodat jij lekker erop uit kan en op je gemak kan genieten van al het moois.  En veel cruises die naar Noorwegen gaan komen ook in Bergen. Check in ieder geval goed of jouw cruise ook in Bergen komt! Wil jij meer weten over de kust van Noorwegen? Lees dan dit bericht, de 22 hoogtepunten van een cruise noorse fjorden. En hier volgen dan de mooiste bezienswaardigheden van Bergen op een cruise Bergen:)

Bezoek Bryggen op een cruise bergen

Als je op je cruise Bergen de haven binnen komt varen, dan zie je ze al in de verte tevoorschijn komen. De mooie gekleurde huisjes aan de kade in Bergen. De houten huisjes, staan vrolijk langs deze kade, de  Tyskebryggen genoemd en vormen een vrolijk welkom voor je bezoek aan Bergen. De wijk zelf, Bryggen genaamd, staat op de Unesco werelderfgoedlijst en dat is niet voor niks. Het is het oude handelscentrum van de stad en de grote huizen stralen een mooie oude sfeer uit. je vind in dit deel van de stad veel kunstgalerijen, gezellige restaurantjes en het Bryggens museum.

De handelskade, de Tyskebryggen, die je al ziet op je cruise Bergen bij aankomst. Foto by Kristen Vorpvik

Cruise Bergen

De wijk Bryggen en de kade by Damian Entwistle en Knut Arve Simonson

Bezoek de Fisketorget op een cruise Bergen

Eigenlijk kom je er al langs als je van de haven naar de stad loop, de Fisketorget van Bergen. Oftewel de vismarkt. Hier komt elke dag de vers gevangen vis binnen en verkocht aan de omliggende restaurants en de bewoners en toeristen die graag een vers visje komen eten. Het is hier een gezellige drukte en een leuke en vooral lekkere manier om Bergen te leren kennen op je cruise bergen! Naast vis vind je nog vele andere produkten en gerechten op de vismarkt.

Cruise Bergen

De vismarkt op je cruise bergen in de haven van Bergen by Terje Helberg

Cruise Bergen

Hierboven verse vis en de vismarkt in Bergen by Quekalos en Lucassmoelers

Bezoek kasteel Bergenhus!

Dit kasteel uit de 13e eeuw is nog geheel intact en word nu regelmatig gebruikt voor evenementen en concerten. Vroeger ( in de middeleeuwen) woonde de koninklijke familie in dit kasteel. Je kan dit mooie kasteel vinden in het stadsdeel Bergenhus.

Cruise Bergen

Kasteel Bergenhus by Kyle Stout

Cruise Bergen

De Haakon’s Hall in het kasteel. Foto by Ann HS.

Cruise Bergen

Kasteel Bergenhus is zeker een bezoek waard op je cruise Bergen! Foto by: Karneson09

Interessante musea

Er zijn drie mooie musea in Bergen die je kan bezoeken op je cruise Bergen. Namelijk het Bryggen museum dat ligt in de stadsdeel Bryggen. Hier vind je vele voorwerpen zoals wapens, funderingen van huizen en alledaagse voorwerpen uit de middeleeuwen. En het Edvard Grieg museum Trondhaugen is gemaakt ter ere van de bekende Noorse componist Edvard Grieg. Het museum en zijn villa in de mooie omgeving is te bewonderen alswel de hut waar hij componeerde en het graf van hem en zijn vrouw. En dan heb je het mooie Hanseatic museum. Dit is gevestigd in één van de oudste houten panden van Bergen(aan de Finnegarden) en je kan er de 18e eeuw herleven!

Cruise Bergen

De camera is zijn beginjaren in het Bryggen museum by Allan Harris

Cruise Bergen

De villa van Edvard Grieg en zijn vrouw by Oyvind Andersen

Cruise Bergen

De hut waar Edvard Grieg componeerde is deel van het Edvard Grieg Museum Troldhaugen. Foto by Multerland

Cruise Bergen

Het Hanseatic museum by Zug55

Geniet van het uitzicht op een cruise Bergen

Bergen is gebouwd tussen 7 bergen. Van twee van die bergen kan je naar de top toe, lopend of met de kabelbaan. Mount Floyen is de drukste van de twee. Als je het wat rustiger wilt, ga dan met de kabelbaan omhoog naar de top van Mount Ulriken. Je kan zelf een kaartje kopen bij de Tourist Information voor de kabelbaan en met de bus naar het vertrekpunt toe. Bovenop béide bergen heb je een geweldig uitzicht over de stad en de omringende bergen!

Cruise Bergen

Het uitzicht vanaf Mount Ulriken by Kenneth Dunne

Cruise Bergen

Het uitzicht vanaf Mount Floyen by Sheing Tjioe

Bezoek het grootste aquarium van Noorwegen op een cruise Bergen

Hier vind je naast gigantisch veel verschillende mooie kleurige vissen oa ook zeeleeuwen, pinguins, krokodillen, slangen en spinnen. Zeker ook leuk  om met je kinderen te bezoeken(en ja , je mag de spinnen overslaan;)

Cruise Bergen

Een haai in het aquarium van Bergen by Federico Zingaro

Mooie vissen en zeesterren in het grootste aquarium van Noorwegen en leuk om te bezoeken op je cruise Bergen by Sylvi

Relax in het stadspark

Vlakbij het winkelcentrum en de vijver in Bergen vind je het leuke relaxte stadspark van Bergen. Op het plein naast de vijver worden regelmatig leuke festiviteiten georganiseerd. Voor even ontspannen kan je in dit mooie stadspark terecht.

Het stadspark Byparken by Mark Rushton

Cruise Bergen

Het Byparken met de muziekkoepel by Kjell Joran Hansen

Zelf een cruise Bergen maken?

Ben jij zo enthousiast geworden en wil jij zelf een cruise Bergen maken? Een cruise die in Bergen, Noorwegen komt zodat jij zelf bovengenoemde bezienswaardigheden kan zien? Kijk dan voor een mooie cruise Bergen bij onderstaande cruise aanbieders voor info of een offerte!

Zeetours of Stip Reizen  of TUI


Kras of Dreamlines  of BBI

Blijft er voor mij alleen nog over om jou een hele mooie cruise Bergen toe te wensen! Mocht je nog vragen hebben of ben ik een bezienswaardigheid vergeten te benoemen en wat jij wel de moeite waard vind, laat het mij dan weten op eveline@debestecruisegids.nl.

Veel plezier Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.