De hoogtepunten van Nassau op je cruise Bahamas vanuit Miami!

Wil jij een mooie cruise Bahamas vanuit Miami maken en wil jij eigenlijk ook wel weten wat er te zien en doen is in Nassau? (naast tax free shoppen). Lees dan verder, het duurt maar een paar minuutjes. Hier vind je info over de belangrijkste cruisehaven Nassau en de hoogtepunten van Nassau op een cruise Bahamas vanuit Miami!

Wat zijn de Bahamas en waar liggen ze?

Iedereen heeft waarschijnlijk weleens gehoord van de Bahama’s. Maar wat is het precies en waar het ligt het eigenlijk? De Bahama’s worden gevormd door 700 eilanden, groot en klein, en beslaan totaal ongeveer 100.000 vierkante meter. De eilanden liggen op zon 150 a 200 km  van Miami (Florida, USA). Volgens de website van de Bahamas hebben de eilanden van de Bahamas het helderste water ter wereld. Dat zal je dan met eigen ogen moeten zien om er iets over te zeggen. Ik weet of het wel of niet waar is maar ik vertel het niet ūüôā Je kan het beter zelf gaan meemaken op een cruise Bahamas vanuit Miami bijvoorbeeld!

Cruise Bahamas vanuit Miami

Helder water op de Bahamas by Trish Hartman

Strand en shoppen op je cruise Bahama’s vanuit Miami

Nassau, de hoofdstad en een belangrijke cruisehaven van de Bahamas ligt op het eiland New Providence dat 34 kilometer lang is en 11 kilometer breed. De haven van Nassau wordt beschermd door Paradise Island en hier vind je supermooie stranden, hotels, winkels, golfcourses, casino, restaurants en een aquarium. Kortom alles om de toerist in de watten te leggen. Wil je hier naartoe dan kan je meteen vanaf de cruisepier met een bootje erna toe.

Als je naar een strand wilt, iets dichterbij de cruisepier dan is Western Esplanada een goed idee. Dit vindt je aan Bay Street bij het British Colonial Hotel. Er zijn verkleedhokjes, winkeltjes en een snackbar.

Wat is er nog meer te doen in Nassau?

Op je cruise Bahamas vanuit Miami is er in Nassau natuurlijk nog veel meer te doen dan taxfree shoppen en naar het strand gaan! Lees hier wat je nog meer kan doen:

  • In Coral World zie je de mooiste zeedieren zoals pijlstaartroggen, koraal, schildpadden en bijzondere tropische vissen.
  • In de Ardastra Gardens & Zoo kan je verschillende mooie en bijzondere dieren zien zoals flamingo’s, andere mooie vogels, verschillende slangen, konijnen, varkentjes en de bijzondere ringstaartmaki. Een hele bijzondere dierentuin!
  • Fort Fincastle waar je eerst wat trappen voor op moet lopen maar vanwaar je dan wel een mooi uitzicht hebt. Het fort zelf heeft de vorm van een boegschip.
  • Nassau Botanic Gardens  met meer dan 600 verschillende mooie planten, bloemen en bomen.

Wil je zwemmen met dolfijnen, of een snorkeltoer maken? Dat is ook allemaal te doen in Nassau op een cruise Bahamas vanuit Miami. Klik hier om een excursie vooraf te boeken!

Wat moet je niet vergeten vooraf aan je cruise Bahama’s vanuit Miami?

Zou jij graag de tropische sfeer van de Bahamas zelf willen proeven en zien? Maak dan zelf een cruise Bahamas vanuit Miami! Vergeet alleen niet een visum voor Miami aan te vragen. Je hebt een geldig ESTA nodig om de USA binnen te komen.

Op zoek naar een mooie cruise Bahama’s vanuit Miami?

Hieronder vind je verschillende cruise aanbieders die een cruise Bahamas vanuit Miami aanbieden:

Captain Cruise Kras
TUI Stip Reizen Zeetours

Veel plezier op je cruise Bahama’s vanuit Miami! Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.