Costa Cruises

Foto: Elenaeambra

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Costa Cruises?

Costa Cruises is voor het hele gezin!


Foto: Glauco Silvestri

De bekende cruiseschepen van herken je al van verre aan de gele schoorsteen met de grote blauwe C. De meeste schepen zijn uitgebreid ingericht voor kinderen. Overal vind je een kinderanimatieteam aan boord en soms zijn wel 2 dekken speciaal ingericht voor kinderen. Bv. op de Costa Favolosa en Costa Fascinosa is een aqua park van 2 dekken. En vergeet Peppa Pig niet! Dit lieve varkentje ontvangt de jonge gasten in de vertrekhal en gaat natuurlijk mee op cruise! Voor ouderen is er natuurlijk ook genoeg te doen, zoals sporten, naar het casino, de bar, het restaurant, dansen in de disco of genieten van mooie shows!


Costa Cruises denkt aan beginnende cruisers

Opvallend is dat Costa Cruises veel 4 daagse cruises aanbied. Als je nog nooit eerder een cruise gemaakt hebt, dan is zo’n 4 daagse cruise een perfecte manier om kennis te maken met cruisen. Je kan het bv combineren met een leuke citytrip. Een 4 daagse cruise en 3 dagen in de stad!


Even de drukte omzeilen?

Costa
Foto: R Flickr6

Soms lijkt het alsof er alleen maar italiaanse families met drukke kids op de Costa cruises zitten maar dat is niet zo hoor. Er is een leuke mix van jong en oud op de cruiseschepen. Mocht je toch even genoeg hebben van de drukte of net even wel wat drukke mensen om je heen hebben, ga dan naar de Samsaraspa. Deze zijn op de meeste schepen en zijn supergrote mooie spas met sauna, zonnedek, bubbelbaden, en heerlijke behandelingen voor lichaam en geest. Met uitzicht op zee!


Ook voor “slow” cruisers!

Costa
Foto: Oremar Representaciones

Er zijn 3 schepen die wat langer in de havens blijven en daardoor de “slow” cruiseschepen heten. Dat zijn de NeoRomantica, NeoClassica en de NeoRiviera. Deze zijn kleiner dat de andere schepen en daardoor ook wat intiemer en knusser. Doordat deze schepen langer in de havens blijven heb je meer tijd aan de wal en kan je echt uitgebreid de tijd nemen om de omgeving te verkennen. Lees hier nog meer over Costa cruises.


> Bekijk cruises > Bekijk 4/5 daagse cruises

PS: Boek een goedkoop hotel voor of na je cruise.