Costa Cruise

Costa Cruise
Het logo van Costa Cruises Foto: Dad

Wat zijn de kenmerken van een Costa Cruise?

Een Costa Cruise is voor het hele gezin én gezellig!


Bij Costa Cruises is er genoeg te doen voor jong én oud. De gezellige informele sfeer aan boord helpt mee dat iedereen het naar zijn zin heeft. Costa Cruises is een Italiaanse cruise maatschappij en dit is te merken aan boord. Italiaanse sfeer en gezelligheid. Als je een rustige cruise wilt zonder herrie van kinderen, dan kan je beter niet voor een Costa Cruise kiezen. Dit wil niet zeggen dat elke cruise druk is met kinderen maar de kans is groter dan bij een cruise met bv Oceania Cruises. Dat bedoel ik ermee. E ris entertainment voor iedereen. Kidsclubs voor alle kinderen en tieners en voor de ouderen is er ook meer dan genoeg te doen. Een uitgebreide spa, workshops, sportgelegenheden, winkels, zwembaden, een groot bioscoopscherm, mooie shows en nog veel meer! Niemand hoeft zich op een Costa Cruise te vervelen.

Costa Cruise
Een kinderzwembad met “fountain” waar een kindje zich vermaakt. Foto: Jenni Konrad

Moderne schepen met een kleurrijk en modern ontwerp

Costa Cruise
De Costa Fascinosa. Foto: Picapau Dezassette

De vloot van Costa Cruises bestaat uit middelgrote en grote modern ingerichte cruiseschepen. Nu( 2019) 13 in totaal. De nieuwste is de Costa Smeralda die in oktober 2019 gaat varen. Dit grote cruiseschip heeft ruimte voor 6500 gasten een is vernoemd naar de mooie regio in Italië. Het schip is ook zeer modern ingericht en de ruimtes zijn geinspireerd door de prachtige pleinen in Italië! Enkele andere grote cruiseschepen van Costa zijn oa: Costa Magica, Costa Deliziosa, Costa Favolosa en Costa Fascinosa. schepen van de NeoCollection ( dit zijn de NeoClassica, NeoRiviera en NeoRomantica) zijn wat kleiner, blijven langer in de havens en staan daarom bekend als “Slow cruisers”. Ook voor kinderen zijn deze wat minder geschikt omdat er iets minder faciliteiten zijn dan op de grote Costa schepen maar nog steeds genoeg hoor voor iedereen!

Costa Cruise
Der Costa Fascinosa. Foto: Diego_Dolciami
De stairs op de Costa Fascinosa is zeer modern! Foto: Pe no mundo

Een Costa Cruise is betaalbaar!

En dat is voor sommige ook belangrijk toch!? Vooral als je je kinderen mee wilt nemen. Nou zijn soms kinderen gratis op een Costa Cruise maar dit afhankelijk van de cruise en de bezetting. Maar een mooie Costa Cruise heb je soms al vanaf 400 euro pp. Maar daar komt nog een drankenpakket bij. Let op: bij sommige cruises zit er een (basis)drankenpakket inbegrepen bij de cruiseprijs. Dan staat dit bij de boeking erbij. Je kan altijd aan boord dit drankenpakket upgraden. Lees hier meer over het drankenpakket.

Er is een groot aanbod voor een mini Costa Cruise

Stel je hebt nog niet eerder een cruise gemaakt dan is een mini Costa Cruise misschien een goed idee. Dit is een cruise van 4 of 5 dagen, bv in de Middellandse Zee. Costa Cruises heeft best veel van dit soort leuke kleine cruises. Een perfekte manier om kennis te maken met de cruise wereld!

De Costa Fascinosa by Cruisereiziger
> Bekijk mini cruises
Stip Reizen Zeetours Kras
Dreamlines Captain Cruise

Let op: Aan de info en prijzen genoemd in dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. Deze kunnen namelijk altijd veranderd worden door Costa Cruises.