Celestyal Cruises

Wat zijn alle kenmerken van de informele en luxe cruisemaatschappij Celestyal Cruises?

Video Celestyal Cruises in het kort

Celestyal Cruises kent de oostelijke Middellandse Zee op zijn duimpje!

Dus met andere woorden. Deze cruisemaatschappij vaart alleen in de Oostelijke Middellandse Zee, kent dus veel havens goed en de crew weet precies waar en wat het mooist is om te zien of te doen. De meeste havens waar zij aanleggen liggen in Griekenland, Kroatië en Turkije en daarnaast komen zij ook in een paar havens in Egypte ( Port Said, Alexandria), Israel ( Ashdod> bezoek Jerusalem) en Cyprus ( Limasol).

Informeel cruisen bij Celestyal Cruises

Celestyal Cruises
De Celestyal Olympia.Foto: Nichristodoulidis

De Celestyal Crystal en de Celestyal Olympia zijn twee moderne cruiseschepen die van veel comfort zijn voorzien. De kleinste van de 2 schepen is de Crystal en deze is voor 1250 gasten en er zijn zo’n rond de 400 personeelsleden die je voorzien van vriendelijke en persoonlijke service. Op de Olympia is er ruimte voor 1650 gasten en zijn er ruim 500 personeelsleden. Aan boord van beide vind je verschillende restaurants, een mooi theater, zwembaden( 1 op Crystal of 2 op Olympia) & jacuzzi en een casino. Natuurlijk ontbreken de fitness, spa & schoonheidssalon, lounge ruimtes, verschillende barretjes, leuke winkeltjes en een foto gallery niet. De sfeer aan boord is informeel en de crew doet er alles aan om je te leren kennen en je op je gemak te doen voelen aan boord. Op de Olympia is er ook een speciale kinderspeelruimte.

All inclusive cruisen bij Celestyal

Celestyal Cruises
Pooldek op Olympia. Foto: TheoneandonlyNadine

Wat is inbegrepen in de cruiseprijs bij Celestyal Cruises?

  • Alle maaltijden in het hoofdrestaurant
  • Een keuze uit geselecteerde drankjes
  • Bepaalde excursies zijn ook inbegrepen
  • de fooi

Grieks eten en/of grieks dansen? Het kan allemaal bij Celestyal Cruises

Celestyal Cruises
Een mooie show. Foto: Marzanne de Lap

Wat zo leuk is aan deze cruisemaatschappij is dat er veel workshops worden gehouden aan boord zoals Grieks dansen( ja je kan zelf de sirtaki leren dansen), Griekse taalcursus, en veel art & craft workshops ( oa schilderen) zoals dat heet voor de crea bea onder ons. Erg leuk als zeg ik het zelf( zelf ben ik er ook een hoor :)) Verder zijn er natuurlijk veel spelletjes aan boord. Je kan bingo-en, bridgen en backgammonen of naar een kookdemonstratie toe om te zien hoe jouw favoriete gerecht wordt gemaakt en in de avond zijn er oa mooie acrobaten shows( zie foto).

Waar vertrekt je Celestyal cruise?

De cruises vertrekken in Athene, Kusadasi en soms in Istanbul. Let op dat als je in Kusadasi of Istanboel vertrekt op een cruise met Celestyal Cruises dat je een visum nodig hebt om het land binnen te komen( omdat je dan naar Turkije vliegt denk ik). Dat kan je hier bij Kesvisum makkelijk en snel aanvragen.

Captain Cruise Dreamlines