Wat is de beste reistijd voor je cruise?(plus cruise per maand)

Wil jij een cruise maken maar weet je niet goed waar je het beste in welke periode heen kan gaan met een cruise? De beste reistijd voor je cruise is ook afhankelijk van wanneer je zelf wilt cruisen maar er zijn wel maanden voor bepaalde cruise bestemmingen die beter zijn dan andere maanden. Per cruise bestemming vertel ik wat de beste reistijd is om daar heen te gaan. Ook vind je per maand de beste cruise bestemmingen op een rijtje. Pak dus maar een lekker bakje koffie erbij en lees lekker verder!

Beste reistijd per cruise bestemming

Welke cruise bestemmingen zijn er allemaal? Hieronder vind je alle cruise bestemmingen en de beste reistijd om te cruisen in dat gebied. Verderop vind je ook nog de beste reistijd voor je cruise per maand. Dus lees nog even verder:)

Cruise Afrika

De beste reistijd om een cruise etc maken naar Afrika hangt ook af of je naar het noorden gaat bv Marokko of Egypte, of verder naar het zuiden, naar Zuid Afrika, Seychellen etc. In het noorden is het in de zomer erg heet. Als je daar niet van houd, dan is het voorjaar en najaar een fijne tijd om een cruise te maken in die buurt. Mocht je één van de mooie zuid afrika cruises willen maken  dan is maart/april of sept/okt. een goede tijd. Voor de Seychellen is oktober tot maart een goede tijd omdat de zee dan ook rustiger is. De temperatuur is daar wel het hele jaar zeer aangenaam. In september en april heb je daar de meeste kans op regen.

Cruise Alaska

De beste reistijd voor een mooie cruise in Alaska is juni en juli omdat het dan daar op zijn warmst is. Lees in dit bericht de 5 hoogtepunten van je Alaska cruise!

Cruise Antarctica

Ook in Antarctica is het van maart tot september winter en daarom is de beste reistijd voor een cruise naar dit mooie continent van oktober tot maart.

Cruise Australië & Nieuw Zeeland

Als het hier zomer is dan is het in Australië & Nieuw Zeeland winter en andersom. Dus als je lekker warm weer wilt is de beste reistijd voor een cruise downunder de wintermaanden hier. Dit geld voor het zuiden van Australië & Nieuw zeeland. Het noorden van Australie kan je beter ontzien van november tot maart vanwege kans op  cyclonen. De rest van het jaar is prima.

Cruise Azië

Azië is natuurlijk groot en daarom verschilt het klimaat per land. Populaire cruises in Azie zijn cruises die in Thailand, Vietnam en Hong Kong , China, Indonesië en Japan komen. Een cruise in Azië is een schitterende manier om de aziatische cultuur te leren kennen!

Voor Japan en Indonesië is de zomer hier de beste reistijd en voor Thailand en Vietnam juist weer de winter. Bekijk goed per cruise in welke landen je komt en hoe het klimaat daar is.

Cruise Canada

De mooiste periode vind ik voor een cruise naar en langs de kust van Canada is de herfst oftewel Indian Summer zoals ze het zo mooi daar noemen. Geniet van de schitterende kleuren van de natuur op een cruise in Canada!

Veel cruises vanuit Canada vertrekken vanuit Boston of Quebec. Quebec en ook Montreal zijn  ook  super mooie en gezellige steden met een frans tintje;).

Cruise canarische eilanden

De canarische eilanden liggen voor de kust van west afrika. Dat is best zuidelijk en daarom is het daar het hele jaar mooi weer maar zijn vooral in de winter populair en een goed keus voor als je even het warme weer wilt opzoeken!

Caribische cruises

Voor een mooie zonnige cruise in het Caribisch gebied zijn vooral december, januari en februari goede maanden. Juni tot oktober niet zo vanwege de kans op orkanen in die periode.

Hawaii

Hawaii ligt ten westen van de westkust van Noord Amerika in de grote oceaan. De beste reistijd voor de deze mooie eilandengroep is van eind april tot eind oktober. Dan het je de minste kans op regen, de temperatuur is het hele jaar goed op de eilanden van Hawaii.

Cruise in de Middellandse zee

Eigenlijk zijn cruises in de middellandse zee het hele jaar prima te doen wees er alleen op voorbereid dat natuurlijk in de zomer de temperatuur flink kan oplopen. Dan is het misschien fijner om in de winter of het voor – en najaar een cruise te maken in dit gebied.

Midden Oosten

Cruises naar en rond Dubai worden ook steeds poulairder. Ook Oman en de verenigde Emiraten worden dan aangedaan. Geniet van een hele andere cultuur! De beste reistijd is december tot maart voor cruises in deze omgeving.

Noord Europa

Voor cruises naar noord europa zijn de zomermaanden de beste reistijd. De zomers zijn vaak erg mooi en warm in Scandinavië! En als je helemaal naar de noordkaap wilt dan is zeker juni en juli de beste reistijd.

Cruise west europa

Ook hier geld dat de zomermaanden de beste reistijd voor een cruise is.

Noord Amerika

Om de westkust van Noord Amerika te zien vanuit het zuiden op weg naar het noorden is september een hele goede reistijd. Voor de oostkust geld dat cruisen vanuit New York vanaf begin april tot eind september heel goed mogelijk is.

Mexico cruise

In de zomer is Mexico te heet. Beter is het om te gaan cruisen wanneer het hier herfst of winter is.

Panama kanaal

Een cruise die door het panamakanaal gaat is een hele bijzondere ervaring. Zelf ben ik er ook een paar keer doorheen gevaren met se Seabourn Sojourn en het is echt heel mooi om te zien hoe die schepen door alle sluizen gaan! Zeker de moeite waard! De beste reistijd hiervoor is van december tot eind februari.

beste reistijd

www.Flickr.com, Panama kanaal cruise

Cruise zuid amerika

Als je helemaal naar het zuiden van zuid amerika wilt, rondom de kaap dan is zeker december en januari de beste reistijd. Maar dan moet ik er bij zeggen dat je het nooit weet met het weer daar! Maar in die maanden is de zee het rustigst. Ook is het dan zomer daar dus warme temperaturen. Voor de rest van zuid amerika geld ook van november tot eind april als beste reistijd om een cruise te maken.

Transatlantische cruises

De zuidelijke transatlatische cruises, via Madeira naar het Caribisch gebied en Miami zijn in de winter prima te doen. Van november tot eind april is de beste reistijd. Denk ook eens aan bijvoorbeeld een mooie cruise met als eindbestemming Brazilië!

Cruises per maand

Cruise in januari:

Zuid Amerika,Panama kanaal, Mexico,Caribisch gebied, Zuid Australië & Nieuw Zeeland, Antarctica.

Cruise in februari:

Caribisch gebied, midden oosten en Dubai, Middellandse zee, Panama kanaal en Antarctica.

Cruise in maart:

Middellandse zee, caribische gebied, (zuid)afrika, transatlantisch van caribean naar europa.

Cruise in april:

Middellandse zee, noord amerika de oostkust(van new york naar caribisch gebied), transatlatische cruises.

Cruise in mei:

Middellandse zee, vanaf mei beginnen de eerste cruises naar het noorden. Voor de noordkaap moet je nog even geduld hebben. Ook Noord amerika, canada en Alaska cruises zijn al redelijk te doen.

Cruise in Juni:

Dit is de beste reistijd voor de noordkaap, spitsbergen, en alle noord europa cruises. Ook is natuurlijk de middellandse zee heel aangenaam. Noord Amerika, Canada en Alaska. Japan, Indonesië!

Cruise in Juli:

Ook in deze maand kan je prima naar het noorden, denk aan Noorwegen, de landen rondom de Oostzee, en de noordkaap. Alaska, Canada, noord Amerika. Veel cruises vanuit Nederland naar het noorden of naar de middellandse zee! Ook is het mooi weer in Japan en Indonesië!

Cruise in augustus:

Noord en West Europa, Middellandse zee.

Cruise in september:

Middellandse zee, noord europa, mexico, (zuid)afrika, Canada.

Cruise in oktober:

Canarische eilanden, Canada, Middellandse zee.

Cruise in november:

Canarische eilanden, zuid amerika, Azie( Thailand, Vietnam), Antarctica. Transatlantische cruises vanuit europa, canarische eilanden naar bv Miami of brazilië!

Cruise in december:

Nieuw Zeeland, Zuid Amerika, de Seychellen),midden oosten, caribisch gebied, Antarctica. Ook de Canarische eilanden of de Middellandse zee is natuurlijk nog goed te doen qua temperatuur en wat dichterbij 😉

Hopelijk heb ik je met deze info goed geholpen. Heb je nog vragen over de beste reistijd van een bepaalde cruise bestemming of wil je iets anders delen? Dan hoor ik het graag van je!

Veel plezier.

Eveline

2 gedachten over “Wat is de beste reistijd voor je cruise?(plus cruise per maand)

 • januari 28, 2018 om 10:14 pm
  Permalink

  Bedankt voor de info,was zeer nuttig.b

  Beantwoorden
  • januari 29, 2018 om 11:08 am
   Permalink

   Dank je wel Nicole, fijn te horen dat je er iets aan hebt! Groetjes Eveline

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.