Azamara Cruises, voor een romantische luxe cruise, klik hier!

Azamara cruises of eigenlijk Azamara Club Cruises, is een kleine en super de luxe cruisemaatschappij met leuke gezellige en intieme schepen. Eén  van de grote voordelen van een cruise maken met Azamara cruises is dat ze echt lang in de havens blijven waardoor je goed de tijd hebt om aan wal leuke dingen te doen.

Azamara Cruises is ook niet zo’n bekende cruisemaatschappij en daarom ga ik je hier er meer over vertellen. Je vind oa info over de 3 mooie schepen van Azamara cruises en nog wat meer leuke weetjes:) Pak dus maar lekker een kop koffie of thee er bij en lees lekker verder!

Azamara Cruises 

In augustus 2018 is er een mooi cruiseschip bijgekomen bij Azamara Club Cruises, namelijk de Azamara Pursuit. Deze is gelijk zijn aan haar twee zusters de Azamara journey en Quest met beide ruimte voor 690 passagiers. Een mooie size cruiseschip vind ik, klein en gezellig!

Flickr.com, de Azamara Pursuit by Roderick Eime

 

Doelgroep van Azamara Cruises

Men richt zich toch wel voornamelijk op stellen en mensen die van rustige cruises houden. Er zijn geen drukke en lawaaiige disco’s aan boord en ook voor (kleine) kinderen zijn er geen faciliteiten. Maar het is er wel gezellig en er worden ook de nodige feestjes gegeven natuurlijk! Juist voor mensen die graag in een intieme sfeer willen cruisen, met veel aandacht voor elkaar en de natuur en cultuur van de plekken die je bezoekt, is Azamara cruises bedoeld. Er wordt veel aandacht besteed aan de plekken die je bezoekt met de cruise en dat zie je terug in het eten, excursies (oa AzAmazing Evenings) en de lange tijden dat het cruiseschip in de haven ligt.

Een romantische cruise of huwelijksreis zou  ook perfect zijn op 1 van de cruiseschepen van Azamara cruises. De gemiddelde leeftijd is ongeveer vanaf 35- 40 jaar en ouder.

Wat is “The night and day difference”?

Dit is hoe Azamara Cruises zelf beschrijft hoe ze een verschil maakt met andere cruisemaatschappijen. Door echt langer in havens te blijven en ook in kleine havens te komen(waar grote schepen niet kunnen komen), maken ze echt een verschil. Of je nou s’avonds uit wilt in Stockholm, s’ochtends wil joggen op de boulevard in Bordeaux of in midden in het centrum van Bangkok wilt aanleggen, dat kan dus allemaal:)

Met de AzAmazing Evenings die ze aanbieden en op elke cruise 1 avond inclusief de cruiseprijs is, snuif je de lokale cultuur op. Ontdek het symfony orkest in St. Petersburg, of de Maori cultuur in Nieuw Zeeland of acrobaten in Monaco. En natuurlijk zijn er nog veel meer van dit soort “AzAmazing Evenings”.

Wat is er allemaal te doen bij Azamara Cruises?

De Azamara Quest en de Azamara Journey zijn de 2 zusterschepen. Niet te klein om je te vervelen of nieuwe mensen te ontmoeten en ook niet te groot om in te verdwalen. Precies goed. En natuurlijk is in augustus 2018 de Azamara Pursuit er bij gekomen.

Restaurant bij het zwembad op de Azamara Quest,D.Fiske

Het zijn ook mooie schepen, en om eerlijk te zijn, vind ik deze grootte ook precies goed. Maar dat is natuurlijk per persoon verschillend, smaken verschillen.  Je zal het zelf moeten ontdekken!

Op beide schepen kunnen 690 gasten. Dit kan je allemaal verwachten op de mooie cruiseschepen:

 • 345 suites en staterooms waarvan alleen de 26 binnenhutten en 17 van de Club oceanview Staterooms geen uitzicht op zee hebben. De rest dus wel en hebben ook een balkon of uitzicht op zee!

Azamara Cruises

Een suite op de Azamara Quest, David Fiske, www.Flickr.com

 • een casino
 • een bibliotheek die 1 x per week wordt omgetoverd tot diningroom voor de club world owner suites
 • verschillende winkels(foto’s, juwelen, horloges)
 • spa, fitness en beauty salon
 • 6 restaurants waarvan 2 specialiteitenrestaurants,(30% pp per cover maar voor suite gasten gratis), een italiaans restaurant en een Steak restaurant.
 • verschillende bars(met dansvloer) en lounges
 • een theater
 • zwembad en jacuzzi
 • entertainment in de vorm van shows en live muziek
 • AzAmazing evening excursies

Wat is er inclusief bij Azamara Cruises?

Bij Azamara Cruises is heel veel inclusief maar niet alles. Het hangt ook af van de soort stateroom of suite die je boekt. Wat is er wel inbegrepen in de prijs?

 • de overnachting
 • fooi
 • in alle cruises van 7 dagen en langer (behalve transatlantische cruise) een AzAmazing Evening
 • koffie, thee en flesjes water gedurende de hele dag
 • 2 glazen rode en 2 glazen wit gedurende de dag
 • geselecteerde bier en sterke drank gedurende de dag(voor overige dranken – en wijnpakketen, klik hier)
 • entertainment
 • gebruik van de fitness en yogales
 • de shuttle bus in de havens(waar het aanwezig is)
 • gebruik van de wasserette(self service)
 • service van een concierge voor persoonlijke bediening en reserveringen
 • maaltijden in het hoofdrestaurant en de overige restaurants(behalve de specialiteitenrestaurants)

www.Flickr.com de Martini bar op Azamara by Andrea Rotondo

Dan is er voor gasten die een SUITE boeken het volgende ook inclusief de cruiseprijs(dus dat komt er extra bij):

 • een eigen engelse butler
 • 235 minuten gratis internet
 • 1 kleding zak met was die voor je gewassen wordt(per 7 dagen)
 • maaltijden  in de specialiteitenrestaurants
 • je eigen persoonlijke thee service in je suite

Een nacht in ” Private Places”

Dit houd in dat je een avond en nacht kan boeken waarbij je op het dek op een speciaal prive plek met je eigen butler een diner krijgt opgediend, en daarna kan je daar ook slapen  in je eigen luxe bed! Kan het nog romantischer, ik denk het niet;) Bekijk de video:
https://youtu.be/yLIGA-uJnCQ

Voordeel voor suite gasten

Als je een Club World Owner Suite, Club Ocean Suite of een Club Spa Suite boekt krijg je hier nog bovenop:

 • Eén gratis “shore excursion” per cruise
 • 200 dollar spa tegoed,
 • een ” nacht in Private Places”( jawel, dit is een luxe diner met prive butler op het dek en daarna slapen onder de sterren in je luxe comfort bed,ook  op het dek( wordt afgeschermd met gordijnen en uitschuifbar dak twv 395 dollar per koppel)
 • dagelijkse bezorging van gezonde snacks

Azamara

www.Flickr.com, een Club World Owner Suite by Viveuncrucero.com

Lange tijd in de haven!

Op sommige Azamara cruises van 10 dagen zijn er soms wel 2 overnachtingen in dezelfde haven(maar wel verschillende havens, dus bv 1 nacht in bordeaux en 1 nacht in Monaco op dezelfde cruise!

Dat betekent dat je in plaats van s’nachts varen, een nacht in een haven blijft. Vaak blijft het schip bijna 2 volle dagen in een haven. Hierdoor kan je of s’avonds lang van het nachtleven genieten of s’ochtends lekker vroeg op en de stad gaan verkennen.

Dresscode Azamara Cruises

Dan is het nog fijn om wat dingen te weten zoals de dresscode. Die is voor overdag vrijetijdskleding en s’avonds informeel. Het is niet aan strakke regels gebonden bij Azamara Cruises maar wat niet wordt verwacht is dat je in je zwemkleding met slippers gaat lunchen 😉

Daarnaast kan je gewoon in een casual broek met blouse voor de man en jurk of broek met blouse voor de vrouw eten. Er is geen officiele gala avond. Dat betekent dat je je smoking en galajurk thuis mag laten:) Maar optutten mag natuurlijk altijd!

Daarnaast is het goed om te weten dat je in de dining room niet kan reserveren. Je wordt ingedeeld aan een vrije tafel, dat kan met zijn tweetjes zijn of bij andere aan tafel. Zie het maar zo, het is een mooie manier om ook andere mensen op je cruise te leren kennen!

Azamara

www.Flickr.com de diningroom op de Azamara Journey by Mick & Vicki

Is er nog meer wat je wilt weten of heb je op- of aanmerkingen? Dan hoor ik het graag van je!

Als je meer info wilt over Azamara Cruises of wilt boeken, klik hieronder:

Zeetours of Dreamlines of Captain Cruise

Veel cruiseplezier!

Ciao Eveline

1 minute video Azamara Cruises

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.