Azamara Club Cruises

Foto: Marinko Radulic

Deze kleine luxe cruisemaatschappij is echt zeker de moeite waard een keer te proberen. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een cruise met Azamara Club Cruises?

Video 1 minuut kenmerken Azamara Club Cruises

Bekijk de video met alle kenmerken van deze cruisemaatschappij of lees even op je gemak verder.

Doelgroep Azamara Club Cruises

Bij Azamara Club Cruises vind je aan boord geen disco’s tot in de vroege uurtjes. Ze richten zich meer op mensen die van rustige cruises houden. Niet dat er niks te doen is hoor! Er worden ook feestjes gegeven( poolparty), maar de voornaamste doelgroep is stellen en iedereen die van (luxe) rustige cruises houdt. Er is ook geen kinderanimatieteam aan boord.

Kleine luxe (rustige) cruiseschepen

Ik zei het net al, er zijn geen lawaaiierige disco’s aan boord van de 3 luxe kleine cruiseschepen. Wel worden er natuurlijk diverse shows gegeven en is er live muziek aan boord van de Azamara Pursuit, Quest en Journey. Er kunnen maximaal 700 gasten aan boord en zich vervelen hoeven ze niet. Met diverse bars, restaurants, lounges, een bibliotheek, casino, zwembad, spa en fitness en natuurlijk een theater is er voor alle gasten iets te doen.

Genoeg tijd aan de wal

Bij de cruises van Azamara Club Cruises wordt er lang in de havens gelegen. Vaak tot s’ avonds laat of zelfs met één of meerdere overnachtingen in één cruise. Een overnachting wil zeggen dat het cruiseschip s’nachts in de haven blijft liggen. Je slaapt dus gewoon aan boord maar hebt alle tijd om s’avonds te gaan stappen of om in de ochtend vroeg op pad te gaan. Dit is natuurlijk erg leuk want op deze manier heb je als gast extra veel tijd om het stadje of de omgeving daarvan te verkennen.

Azamara Club Cruises is all inclusive!

Wat is er inbegrepen in de cruiseprijs?

 • De overnachting,
 • fooi en
 • één AzAmazing evening excursie per cruise
 • alle maaltijden in de restaurants( behalve de specialiteitenrestaurants waar je ene kleine toeslag betaalt).
 • koffie, thee en flesjes water gedurende de hele dag,
 • 2 glazen rode en 2 glazen witte wijn gedurende de dag,
 • geselecteerde drank( bier en sterke drank),
 • Gebruik van de fitness en yogales,
 • de wasserette,
 • alle entertainment,
 • shuttlebus in de havens ( daar waar aanwezig)
 • en de service van een persoonlijke butler ( bij een suite)

Ook zijn er bij het boeken van een suite nog meer dingen inbegrepen zoals een eigen butler, de maaltijden in de specialiteitenrestaurants, internet ( 235 minuten), en één zak was die voor je gewassen wordt per 7 dagen). Bij het boeken van een Club World Owner Suite, Club Ocean Suite of Club Spa Suite ook nog 200 dollar spategoed inbegrepen, 1 gratis Shore excursion, bezorging van gezonde snacks, en één nacht in de speciale Private Places 🙂 Lees verderop wat dat is!

De lokale cultuur ontdekken met Azamara Club Cruises

Wat ook is inbegrepen in de cruiseprijs bij ene cruise van Azamara Club Cruises is een AzAmazing Evening excursie. Dit houdt in dat er op elke cruise( behalve de transatlatische) een leuke avond wordt georganiseerd aan de wal. Denk bv aan een concert van het sympony orkest in St. Petersburg of een bezoek aan de Maori’s in Nieuw Zeeland. Dit is een leuke manier om de plaatselijke cultuur te leren kennen.

Romantisch luxe buiten slapen

Bij Azamara Club Cruises kan je een avond en nacht in een superdeluxe bed buiten op het dek slapen. Er is een plek ingericht met gordijnen eromheen en een dak voor als je meer privacy wilt. En er is een prive butler die je diner en drankjes serveert. Romantisch toch!

Foto’s Azamara Club Cruises

Foto’s: Roderick Eime, Chris Owen en Gary Bembridge

Cruises met Azamara Club Cruises

Wil jij zelf een cruise maken met deze luxe cruisemaatschappij? Kijk dan bij één van onderstaande cruise aanbieders.

Zeetours Dreamlines Captain Cruise