Aida Cruises

Aida Cruises

De duitse cruisemaatschappij Aida Cruises is bekend om haar mooie cruiseschepen die modern zijn ingericht en waarvan de boeg van elk cruiseschip is voorzien van de mooie rode lippen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

Doelgroep Aida Cruises

Aida Cruises richt zich stellen, vrienden groepen, alleenstaanden en gezinnen van opa en oma tot kleine kinderen.

Middelgrote en grote cruiseschepen

Aida heeft 15 cruiseschepen waarvan de kleinste voor gemiddeld 1200 gasten ( Aura, Cara, Mira, Vita) is en de grootste is nu de Nova voor zo’n 5000 ( de Cosma in 2021 is voor 5200 gasten))! De overige zitten er tussen in.

Aida Stella.Foto: Tom Jutte

Semi all inclusive bij Aida Cruises

Wat betekent dat? Bij Aida Cruises betaal je geen fooi extra bovenop de cruiseprijs. Wat is nog meer inbegrepen in de cruiseprijs:

  • Fooi
  • Geselecteeerde dranken tijdens de maaltijden( diverse bier, wijn en frisdrank). Lees hier meer over de Aida drankenkaart.
  • Alle maaltijden in de hoofdrestaurants,
  • en natuurlijk de overnachting in een suite of stateroom gedurende de cruise.

Veel entertainment en sport aan boord

Er is heel veel sport en entertainment aan boord van alle cruiseschepen van Aida Cruises. Van fitness, nordic walking of power plate tot ontspannen in de spa met zee uitzicht. Voor overdag zijn er verschillende zonnedekken met zwembaden en voor s’avonds kan je kiezen uit oa : Comedy, cabaret, musicals, dansen in de disco’s, live muziek of tv- shows. Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een kinderanimatieteam voor kinderen van 6 maanden tot 17 jaar.

Nog nooit een Aida cruiseschip van binnen gezien?

Je kan in Hamburg, Kiel, Warnemunde en Palma de Mallorca een scheepsbezoek maken voor 50 euro. Helaas op dit moment niet meer in Rotterdam. Elke week komt er een Aida cruiseschip in deze havens. Je krijgt voor deze mooie prijs een rondleiding, diner en toegang tot een show. Meer info hier. Mocht je daarna een cruise boeken, dan wordt de entreeprijs gekort op de cruiseprijs.

Veel bars, restaurants en zelfs een bierbrouwerij!

Er zijn op alle cruiseschepen van Aida veel bars en restaurants waar je uit kan kiezen om wat te drinken of te eten. Er is zelfs op de AidaPerla en AidaPrima een bierbrouwerij waar je het eigengemaakt bier van Aida kan proeven. De maaltijden in de (buffet) hoofdrestaurants zijn allemaal inbegrepen in de cruiseprijs. mocht je in één van de andere restaurants willen eten, dan betaal je een kleine toeslag per persoon. Voor meer info over alle restaurants aan boord, lees dan dit!

Dont worry, ze spreken ook engels!

Je denkt misschien, ohjee het is een duitse cruisemaatschappij, ze spreken alleen duits. dat is dus niet zo. Al het personeel en de officieren spreken duits én engels.

Zelf een cruise maken met Aida Cruises?

Wil jij zelf een cruise maken met deze leuke cruisemaatschappij? Kijk dan bij één van onderstaande cruise aanbieders.

Stip Reizen Zeetours Kras
Dreamlines Captain Cruise